Vocal workshops

Samen werken met de stem

Op aanvraag organiseer ik een vocal workshop. Met een maximum van 5 deelnemers werk ik 5 achtereenvolgende weken 1 vaste avond per week (of op af te spreken data) met de stem. De groep kiest met mij twee stukken om het geleerde op toe te passen, en al werkend aan de stem en aan het repertoire komt alles aan bod:

  • ademhaling
  • hoe werkt de stem?
  • wat is zingen?
  • wat is toonhoogte – hoe zing je een hogere of een lagere noot?
  • de klankkast van ons instrument
  • stemprojectie
  • dictie
  • interpretatie
  • en ga zo maar door.

Kosten voor deelname €100 p.p. bij een groep van 5 personen, €125 p.p. bij een groep van 4 personen.

 

Interesse? Geef je op met een groep via de mail (wandapeters@vodafonethuis.nl) en geef daarbij aan welke avonden jullie zouden kunnen (bijv. ‘woensdagen en donderdagen’ of ‘niet op maandagen’). Als individuele deelnemer mag je ook je interesse kenbaar maken; zodra er 5 deelnemers zijn worden de data ingepland en wordt je via de mail uitgenodigd om deel te nemen.

 

Op verzoek kunnen ook eenmalige of kortere workshops worden georganiseerd. Bijvoorbeeld om een verjaardag te vieren, tijdens een bedrijfsuitje of een koorweekend. Zo een workshop kan van 1 uur tot een hele dag duren. Zo heb ik workshops gegevens voor een 80e verjaardag, voor een 16e en een 40e verjaardag, en tijdens koorweekenden. Prijs in overleg afhankelijk van aantal deelnemmers, lengte van de workshop en locatie.

IPA Workshops

Wanda geeft workshops waarin je het internationaal fonetisch alfabet (IPA) leert gebruiken, de teksten van liederen en aria’s in het Duits, Engels, Frans, Italiaans of Nederlands leert transcriberen naar IPA en deze ook in de workshops zingt om te controleren of je de IPA-symbolen op de juiste manier klank geeft. Zo kan je het IPA later toepassen bij het zingen in andere talen. Deze workshops kunnen bijvoorbeeld 5 avonden zijn, of een heel weekend. Afhankelijk van de aanmeldingen plant zij de workshops.
Heb je interesse?: mail naar Wanda om op de wachtlijst te komen. Bij vier aanmeldingen start zij een workshop.

Onderstaand kun je de PowerPoint presentatie downloaden die Wanda gebruikte bij haar workshop “Zingen als in je moerstaal; het International Phonetic Alphabet (IPA) en een methode voor het zingen in vreemde talen” bij het najaarssymposium van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen op 20 september 2014.

Download hier de PowerPoint presentatie